sponsoren

Versluys Verkeerstechniek
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

INSCHRIJVEN

1. Wie mogen er deelnemen?

Iedereen met een geldige stempelkaart mag deelnemen! 
Wel raden wij aan, dat kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding van een volwassene lopen. De begeleider koopt ook een startkaart.              Iedereen is zelf verantwoordelijk; het comité Avond4daagse Bodegraven-Reeuwijk kan niet aansprakelijk gesteld worden voor welke schade dan ook. Samen als groep inschrijven kan ook! Dan moet je met minimaal 10 personen zijn.

2. Is de avond4daagse ook geschikt voor kleine kinderen?

Natuurlijk. Kleine kinderen kunnen vaak goed lopen! Over een tocht van 5 km doen ze vaak 1-1,5 uur. Wel loopt er dan een ouder of andere begeleider mee, die ook een stempelkaart koopt (dit i.v.m. de kosten voor de organisatie).

3. Ik ben 13 jaar; mag ik mezelf inschrijven?

Ja, je koopt zelf een startkaart, maar jij en je ouders zijn zelf verantwoordelijk.

4. Moet je je van tevoren inschrijven?

Van 7 t/m 26 mei kan je een startkaart kopen (voor 4 dagen wandelen) bij verschillende verkooppunten in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dan betaal je € 6,00. Je kunt je ook bij de start op di. 29 mei nog inschrijven. Dan betaal je iets meer.

5. Kan ik me ook nog op de dag zelf inschrijven?

Ja, je kunt je voor 4 dagen wandelen ook nog op dinsdag 29 mei inschrijven. Voor 1 dag wandelen kun je je alleen op de dag zelf aanmelden. Vanaf 18:00 uur is het startterrein open en kan je je inschrijven.

6. Moet ik me per se voor 4 dagen inschrijven?

Nee, dat hoeft niet, maar als je minder dan 4 dagen wilt lopen, schrijf je je per dag in bij de start, en betaal je € 2,50 per dag. Bij de finish ontvang je of een gratis wandeldiploma òf je koopt voor € 2,50 een officiële 1-dags-medaille.  

7. Wat zijn de kosten van deelname?

  • € 6,00 per deelnemer voor 4 avonden wandelen (5 of 10 km), als je een kaart koopt bij de verkooppunten tot en met 26 mei.
  • € 7,00 per deelnemer voor 4 avonden wandelen, als je je op dinsdag 29 mei nog inschrijft bij de start.
  • Als je één avond meedoet, kost dat bij inschrijving aan de start € 2,50. Er is ook een medaille voor degenen die één avond meedoen: je kunt die - als je klaar bent met lopen - bij de finish kopen voor € 2,50.
  • KWBN-leden ontvangen € 1,00 korting op de inschrijving op vertoning van hun lidmaatschapspas tijdens de inschrijfavond.

8. Wanneer en hoe moet ik betalen?

  • Als je individueel loopt, betaal je je kaart contant bij één van de verkooppunten, op een inschrijfavond of bij de start.
  • Groepen schrijven voor 25 mei in via een inschrijfformulier en maken het totaalbedrag voor 25 mei over aan SBAB Avond4Daagse, rek.nr.  NL39RABO0308818059, o.v.v. Wandel-avond4daagse plus de groepsnaam waarmee je wandelt; of betalen dit contant tijdens een inschrijfavond.

ROUTES

9. Welke afstanden worden er gelopen?

Je kunt kiezen tussen 5 km en 10 km.

10. Zijn er ook kortere routes of bijv. van 15 km?

Nee, er zijn alleen tochten van 5 km en 10 km. Misschien komt er in de toekomst wel eens een extra route.

11. Mogen wij onze hond meenemen?

Niet op elke route zijn honden toegestaan. Dat zal in het routeboekje vermeld worden. Als de hond wel mee komt, dan kort aangelijnd en zo nodig met een muilkorf. Op deze manier willen we vermijden dat anderen last hebben van de hond of de lijn.

12. Is het parcours ook geschikt voor Nordic walking?

De routes zijn voor het overgrote deel geschikt voor Nordic Walking. Wel vragen we de Nordic Walkers nadrukkelijk om goed op te letten en niet de andere wandelaars te hinderen met de stokken. Op stukken waar het erg vol is met wandelaars, mogen de stokken niet gebruikt worden.

13. Kan ik ook met de kinderwagen meedoen?

Ja, de 5-km-tochten zijn toegankelijk voor kinderwagens. De 10-km-routes zijn niet altijd geschikt voor kinderwagens.

14. Kan ik als rolstoelgebruiker ook meedoen?

Ja, dat is mogelijk. De 5-km-routes zijn rolstoeltoegankelijk. Ook hier geldt, dat de 10-km-routes daar niet altijd geschikt voor zijn.

15. Wanneer en waar is de intocht? Wat gebeurt er aan het einde?

Dit jaar word je aan het eind van je wandeling op vr. 1 juni op het Raadhuisplein in Bodegraven muzikaal ontvangen en zal er op het plein nog e.e.a. georganiseerd worden. Er is dus geen gezamenlijke intocht of defile door het centrum. Op het Raadhuispelin laat je ook je startkaart afstempelen en krijg je je medaille.

 

TIJDEN

16. Hoe laat wordt er gestart?

Op dinsdag, woensdag en donderdag:

  • start 10 km van 18.15 - 18.45 uur
  • start  5 km van 18.30 - 19.00 uur
Op vrijdag start de 5 km later, zodat we ongeveer allemaal tussen 20.00 - 20.30u (kunnen) aankomen op het Raadhuisplein.
  • start 10 km van 18.15 - 18.45 uur
  • start  5 km van 19.00 - 19.30 uur

17. Is er weer een warming up?

De warming up vindt op di-wo-do plaats om 18.20 uur, direct na het startschot van de 10 km-tocht.  Op vrijdag is de warming-up om 18.50u

18. Is er een eindtijd waarop je binnen moet zijn?

Ja, je moet voor 22.00 uur binnen zijn.

19. Lopen we ook in het donker?

Nee, we verwachten van niet. Normaal loop je ongeveer 5 km per uur. Als je om 18.15 uur vertrekt, 10 km loopt en onderweg nog een pauze pakt van een 15 min., ben je voor 21.00 uur weer terug. De zon gaat tijdens de avondvierdaagse om 21.30 uur onder. Het duurt dus nog ruim een half uur voordat het donker is, afhankelijk van de bewolking. Als je later vertrekt, langzamer loopt en of langer pauzeert, kun je dus in donker thuis komen.

ETEN EN DRINKEN ONDERWEG

20. Kan ik iets te eten of te drinken kopen bij de avond4daagse?

Ja, bij de start kan je in de kantine, het restaurant of het sportcentrum iets kopen. Elke dag delen winkeliers en enkele sponsoren op de route iets uit. We raden je aan om zelf in elk geval iets te drinken mee te nemen voor onderweg! En ons advies is: als je snoept, neem dan iets gezonds.